Google Translate

  • YAKIN GEÇMİŞ

    Yıldırım Blog Uzmanı(YBU)
    Bildiğimiz kadar doğruyuz, bilmediğimiz kadar eksik. Blogger tarafından desteklenmektedir.
    1 Şubat 2017 Çarşamba

    Fuar (Y)Alanı Son Durum


    Akyurt’ta, 26 Mayıs 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB), Ankara Sanayi Odası(ASO), Ankara Ticaret Odası(ATO), Ankara Ticaret Borsası(ATB) ve Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin(ANKESOB) ortaklığında temeli atılan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, bir türlü tamamlanamadı. ATO Başkanı Gürsel Baran, eski başkan Salih Bezci döneminde temeli atılan fuar alanını önceki gün TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ile birlikte inceledi.
    ÇİÇEK DE ‘BİTİRİN’ DEDİ
    Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı üzerine Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili çalışmalara yoğunlaştıklarını belirten ATO Başkanı Baran, “Ankara Ticaret Odası olarak fuar alanının inşası için kurulan şirketin yüzde 20 hissedarıyız. Ankara’nın kongre ve fuar turizminde gelişmesi için büyük önem taşıyan bu projenin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Diğer paydaşlarımızla da görüşerek Ankara’yı uluslararası standartlarda bir fuar alanına kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapılmalı” ifadelerini kullandı.​
    Hürriyet Ankara’nın edindiği bilgiye göre Cemil Çiçek’in ilgili kurumların bir araya gelmesini ve çalışmalara başlanarak fuar alanının bitirilmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.
    GÖKÇEK: YAN ÇİZDİLER

    Temeli atıldıktan sonra projenin inşaatına bir türlü başlanamamasıyla ilgili olarak daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, fuar alanı ortaklarından TOBB, ASO ve Ankara Ticaret Borsası yetkililerinin imza atmadığını belirterek, şu açıklamayı yapmıştı:
    “Her türlü hazırlığımızı tamamladık, altyapısını hazırladık. Tam yapım aşamasına geldik. Yapım sözleşmesini Büyükşehir Belediyesi, ATO, Ankara Esnaf Odaları Birliği ve Akyurt Belediyesi imzaladı. Ancak TOBB, ASO ve Ankara Ticaret Borsası yetkilileri, bu aşamada yan çizdiler. Kendilerine de söyledim. ‘Sizi Ankaralılara şikâyet edeceğim’ dedim. Her ortamda da şikâyetimizi dile getireceğim. Ankaralılara kazandıracağımız dev proje için bizi yüzüstü bıraktılar. ‘Nasıl olsa belediye bunu tamamlar’ diyerek olaydan kaçtılar. Bir şekilde elbette bunu tamamlamanın yöntemini bulacağız. Ancak bu 3 kurumun yaptıklarını da herkes bilsin.
    Kaynak: www.hurriyet.com.tr
    • Blogger Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

    Item Reviewed: Fuar (Y)Alanı Son Durum Rating: 5 Reviewed By: econometri00
    Scroll to Top