Google Translate

  • YAKIN GEÇMİŞ

    Yıldırım Blog Uzmanı(YBU)
    Bildiğimiz kadar doğruyuz, bilmediğimiz kadar eksik. Blogger tarafından desteklenmektedir.
    30 Ekim 2016 Pazar

    Kuzey Aksı Son Durum

    Kuzey aksındaki değişim ve gelişim Google'dan bakıldığında artık belirgin bir hal aldı diyebiliriz. Önemli gelişmeleri belli başlıklar altında değerlendirelim.

    * Esenboğa üçüncü pist

    Kamulaştırma işlemi oldukça uzun süren (7 yıldan fazla) 3.pistin inşasına başlandı. Pistin bitirilmesi bir beklentiyi daha doğuruyor. Uçak fuarı düzenleneceği söylenen meşhur Fuar (Y)alanı projesi pistin bitmesi ile belki bu sefer gerçekten yapılabilir diye düşünüyorum.


    * Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

    İhale iptali ile gecikmeli olarak başlayan ilk etap inşaatı bitti ve nihayet öğrencinin de gelmesi ile bölgeye çok ciddi katkı sağlayacak proje ilk adımı ile hayata geçti. Bu aşamadan sonraki her etap bölgenin kalkınmasında lokomotif rolünü önümüzdeki 5-10 yıl arasında kimseye bırakmayacak görünüyor.


    * Otonomi

    Bölgede hayata geçen ilk yatırım Otonomi de yine diğer projeler gibi gecikmeli olarak hayata geçti. Söylenen tarihten yaklaşık 1 yıl gecikmeli olarak açılan otonomi, galericilerin bir kısmının direnmesine karşın her geçen gün bünyesine yeni markaları ekleyerek yoluna devam ediyor. Projenin ikinci kısmında Otel, alışveriş merkezi ve akaryakıt istasyonu yapılması planlanıyor.



    * Northgate Ankara

    Başlangıçta 400.000 m2 olarak planlanan proje genişletilerek şu anda 1.000.000 m2 ya kadar çıkarıldı ve şu anda ulusal kanallar başta olmak üzere bir çok alanda reklamlarını izliyoruz. Bölgenin doğu tarafını kalkındıracak olan bu projenin yakın civardaki yatırımcıları fazlasıyla mutlu etmeye aday görünüyor. Havaalanına yakınlığı ile konut yatırımcılarının gözdesi olan projenin çok uzun süren temel kazılarının bir çoğunun tamamlandığını ve ilk betonun atıldığını resimlerden görüyoruz.


    * Natura City (Doğa City)

    Yine gecikmeli olarak başlayan bu proje fuar alanı ve havaalanına çok yakın olması ile önemli bir avantaja sahip. Northgate projesi ile Natura City arasında kalan Karaköy ve Altınova'nın önemli getirisi olacağını düşünüyorum. Projede yollar açılmış ve şantiye kurulmuş durumda kısa sürede inşaatın başlanması bekleniyor.



    * Alternatif Çevre Yolu

    Susuz ve Karacakaya arasındaki bölgeden başlayarak Ülker kavşağına kadar yapılması planlanan yolun çok büyük bir kısmı açıldı. Yaklaşık 20 km. olması planlanan yol tamamlandığında İstanbul yolu ile Protokol yolu arasında otoban dışında alternatif olacak yol yatırımcıların dikkatini fazlasıyla cezbediyor.


    • Blogger Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

    Item Reviewed: Kuzey Aksı Son Durum Rating: 5 Reviewed By: econometri00
    Scroll to Top