Google Translate

  • YAKIN GEÇMİŞ

    Yıldırım Blog Uzmanı(YBU)
    Bildiğimiz kadar doğruyuz, bilmediğimiz kadar eksik. Blogger tarafından desteklenmektedir.
    16 Ocak 2017 Pazartesi

    1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Onaylandı

    Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi, 1/100.000 ölçekli 2038 yılı ‘Ankara Çevre Düzeni Planı’nı da oy birliğiyle kabul etti. Ankara’nın Çevre Düzeni Planı yapmayan iki ilden biri olduğunu belirten BBP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi İbrahim Uyar, “Maalesef Türkiye’de Kilis ve Ankara dışında Çevre Düzeni Planı yapmayan ilimiz kalmamıştı. Bu görev İl Genel Meclisi’nin, Ankara Valiliği’nin göreviydi. İl Genel Meclisi lağvedildikten sonra yetki Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. 2014 yılından sonra Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı’nın tüm ilçe belediyelerini ziyaretleri ve yıllarca süren çalışmaları sonucunda 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı ortaya çıktı. Ben BBP Grubu adına emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
    DIŞARIYA YAPTIRSAK 4 MİLYON LİRA TUTACAKTI
    İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç da “Cumhuriyet tarihinden bu yana Ankara’mızın üst ölçekli planının olmaması gerçekten üzücü.16 kişilik bir ekiple, dışarıya ihale edilmiş olsa yaklaşık 4 milyon lira tutacak bu planı arkadaşlarımız gecegündüz çalışarak bütün ilçe belediyeleriyle de mutabakata vararak, hatta her geçen planımızı dava eden Mimarlar Odası’nı da bilgilendirerek, böyle bir ekip çalışması yaptı. Tüm belediye başkanı arkadaşlarımıza da, belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
    ATO’NUN İMAR PLANINA RET
    Meclis’te alınan bir diğer karar da Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) imar planıyla ilgili oldu. ATO’nun bulunduğu alanda 2.50 emsale düşürülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sunulan imar planına komisyon, “İmar planı değişikliği önerisinin yargı iptal gerekçelerini karşılamadığı inşaat ve nüfus yoğunluğunu, trafik yoğunluğunu artırıcı nitelikte olduğu, artan nüfusun ihtiyacı olan sosyal ve teknik alt yapı alanının sağlanmadığı”nı gerekçe göstererek 1/5000’lik imar planının ‘reddi’ yönünde görüş bildirdi. Rapor tüm grupların oy birliğiyle kabul edildi.

    Kaynak: www.hurriyet.com.tr
    • Blogger Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

    Item Reviewed: 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Onaylandı Rating: 5 Reviewed By: econometri00
    Scroll to Top